Aicinām skolas pieteikties projektā par pilsonisko līdzdalību

Aicinām skolas pieteikties projektā par pilsonisko līdzdalību

01/03/2021 / Ievietoja: IAC

2021.gada martā Izglītības attīstības centrs (IAC) uzsāk īstenot projektu “Piedalies un veido nākotni!”. Projekta mērķauditorija ir skolēni un pedagogi, kā arī citi vietējā kopienā aktīvi cilvēki - jauniešu viedokļu līderi, NVO dalībnieki u.c.

Aicinām skolas iepazīt demokrātiju darbībā - pirmās pašvaldību vēlēšanas jaunajās administratīvajās robežās rada lielisku iespēju jauniešiem labāk izprast vietējo politiku un apzināt savas iespējas to ietekmēt. Diskusijas par vietējā sabiedrībā nozīmīgiem jautājumiem, partiju priekšvēlēšanu programmu izpēte, tikšanās ar politiķiem un aktīviem jauniešiem no citiem novadiem, vēlēšanu simulācijas skolās, vēlēšanu rezultātu prognožu spēles – tā ir tikai daļa no iecerētajām izzinošajām un azartiskajām aktivitātēm. 

Skolu pieteikšanās līdzdalībai līdz 2021.gada 23. martam. Pieteikumus lūdzam sūtīt uz e-pastu iac@latnet.lv. Pieteikuma veidlapa pieejama šeit.

Projekta norises plānotas kombinētā formātā (attālināti un klātienē), atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai.

Projekta dalībnieki:

1) Projekta komanda - 2 pieaugušie (pedagogi, skolu administrācijas pārstāvji, izglītības metodiķi, skolēnu pašpārvaldes konsultanti, novadu jaunatnes lietu koordinatori u.c.)

2) Jaunieši (~ 15 cilvēki) - skolēni un citi novadā aktīvi jaunieši (absolventi, novadu/pilsētu jauniešu domju, jaunatnes NVO dalībnieki u.c.)

Papildus informācija pa telefonu 67503730 vai e-pastā iac@latnet.lv

Vairāk informācijas par projektu šeit.

 

kopa4

Izglītības attīstības centra (IAC)  projektu “Piedalies un veido nākotni!” (Nr. 2021.LV/NVOF/MAC/024/23)  atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.